FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEF VOJNE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE OPOVRGAVA TVRDNJU DA IZRAEL ŠPIJUNIRA SAD

JERUZALEM, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Šef izraelske vojneobavještajne službe, general Aharon Zeevi opovrgnuo je u ponedjeljakda je njegova zemlja imala špijuna u američkom ministarstvu obrane, zašto je optužuju američka glasila.
JERUZALEM, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Šef izraelske vojne obavještajne službe, general Aharon Zeevi opovrgnuo je u ponedjeljak da je njegova zemlja imala špijuna u američkom ministarstvu obrane, za što je optužuju američka glasila.

"Mogu sa svom odgovornošću reći da ne poduzimamo nikakve obavještajne akcije u Sjedinjenim Državama", izjavio je Zeevi za izraelski javni radio.

"Na koncu će se pokazati da je sve to unutrašnja stvar SAD-a", dodao je.

General Zeevi prvi je izraelski službeni dužnosnik koji je osobno i javno opovrgnuo svaku umiješanost u tu aferu. Sve dosad, dužnosnici koji su to opovrgavali nisu htjeli otkriti svoj identitet.

Prema informacijama koje je objavilo više američkih glasila, dužnosnik Pentagona Larry Franklin otkrio je članu izraelskog veleposlanstva u Washingtonu povjerljive informacije Bijele kuće o Iranu, preko AIPAC-a (American-Israel Public Committee Action), proizraelskog lobija u SAD-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙