FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: TALIJANSKI CRVENI KRIŽ OSTAJE U BAGDADU

RIM, 21. rujna 2004. (Hina/AR) - Talijanski crveni križ ostaje u Irakubez obzira na povećanu opasnost za sudbinu liječnika i ostalogmedicinskog osoblja koji rade u humanitarnoj organizaciji u Bagdadu iNassiriyi, priopćio je danas Talijanski crveni križ.
RIM, 21. rujna 2004. (Hina/AR) - Talijanski crveni križ ostaje u Iraku bez obzira na povećanu opasnost za sudbinu liječnika i ostalog medicinskog osoblja koji rade u humanitarnoj organizaciji u Bagdadu i Nassiriyi, priopćio je danas Talijanski crveni križ.

Sami djelatnici su donijeli takvu odluku iako im je predložen povratak u Italiju zbog povećane opasnosti na koju upozoravaju talijanske tajne službe. One su izvješće o tome uputile i talijanskom veleposlanstvu u Bagdadu.

Talijanski liječnici i bolničari donijeli su odluku o ostanku nakon što su to od njih zatražile šijitske i sunitske vlasti u Bagdadu.

Pripadnici milicije radikalnog šijitskog čelnika Moqada Al Sadra došli su štititi bolnicu u Bagdadu u kojoj djeluje Talijanski crveni križ, izjavio je izvanredni povjerenik te organizacije Maurizio Scelli.

Talijanska tajna služba drži da su liječnici i medicinsko osoblje u opasnosti zbog postojanja kriminalne organizacije koja otima osobe zapadnih zemalja i zatim ih prodaje terorističkim organizacijama. Ta mafijaška organizacija se specijalizirala za otmice i izvlači korist tim "poslom", pa ne bira osobe koje otima.

Do toga zaključka došlo se i na osnovi istrage o sudbini Simone Pari i Simone Torretta, dvije talijanske volonterke otete prije dva tjedna u Iraku. O njima se još ništa ne zna i nitko nije preuzeo odgovornost za njihovu otmicu. One nisu nikada prikazane na televiziji i nije zatražen nikakav otkup, pa talijanske tajne službe pretpostavljaju da su u rukama svojevrsne iračke mafijaške organizacije. Pretpostavlja se također da ni jedna teroristička organizacije nije htjela otkupiti otete Talijanke pa se one navodno još nalaze u rukama kriminalaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙