FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SOLANA ZA JAČANJE KOSOVSKIH INSTITUCIJA

PRIŠTINA,28.rujna 2004.(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana izjavio je u utorak uPrištini da bi nakon parlamentarnih izbora u listopadu UNMIK trebao nakosovske institucije prenijeti što više ovlasti.
PRIŠTINA,28.rujna 2004.(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana izjavio je u utorak u Prištini da bi nakon parlamentarnih izbora u listopadu UNMIK trebao na kosovske institucije prenijeti što više ovlasti.

Nakon razgovora s civilnim upraviteljem UN-a Soerenom Jessenom Petersenom, Solana je u izjavi za novinare pozvao Srbe da sudjeluju u parlamentarnim izborima 23. listopada, naglasivši da je to u njihovu interesu.

Petersen je novinarima izjavio da nakon izbora treba ubrzati provedbu standarda koje je odredila međunarodna zajednica kako bi sredinom 2005. mogla početi rasprava o konačnom statusu Kosova.

Solana je naglasio da bez ispunjenja tih standarda razgovori o statusu Kosova ne mogu početi.

Solana je na Kosovu posjetio obnovljene srpske kuće i školu "Sveti Sava" u Kosovom Polju, koje su bile oštećene tijekom ožujskih etničkih nemira. Naglasio je da se svi raseljeni moraju vratiti u svoje domove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙