FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA UTORAK, 28. RUJNA

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 28. rujna.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 28. rujna.

DEN HAAG - Predraspravna konferencija u postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivšeg zapovjednika obrane Srebrenice Nasera Orića, uoči početka suđenja zakazanog za 6. listopada. Orić je optužen za ratne zločine počinjene protiv stanovnika pedesetak srpskih sela u okolici Srebrenice 1992. i 1993. godine.

LJUBLJANA - U radnom posjetu Sloveniji u utorak će na poziv ministra vanjskih poslova Ive Vajgla boraviti visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana. Sastat će se i s predsjednikom Janezom Drnovšekom, te premijerom Antonom Ropom.

PRIŠTINA - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastaje se s najvišim dužnosnicima privremenih institucija Kosova, UNMIK-a i KFOR-a, a obići će i obnovljenu školu "Sveti Sava" na Kosovu polju, oštećenu u ožujku u nemirima koji su pogodili Kosovo.

BEČ - Sastanak stručnjaka iz Prištine i Beograda o decentralizaciji Kosova na kojem će sudjelovati, kako je najavljeno, i Philip Goldberg, voditelj američkog Ureda u Prištini koji je organizator skupa. Službeni Beograd pripremio je svoj plan za decentralizaciju vlasti na Kosovu, a kosovske institucije i UNMIK imaju svoj plan. Sastanak u Beču bit će prva prilika da se pokušaju uskladiti ta dva plana koja za sada imaju proturječna rješenja.

RIM - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf dolazi u posjet Italiji (do 30. rujna).

JERUZALEM - Četvrta godišnjica spornoga posjeta Ariela Sharona, tadašnjega oporbenog zastupnika stranke Likuda, jeruzalemskom platou džamija, kojim je počeo drugi palestinski ustanak, Intifada, protiv izraelske okupacije.

MOSKVA - Poljski predsjednik Aleksandar Kwasniewski stiže u dvodnevni posjet Rusiji, prvi nakon ulaska Poljske u Europsku uniju. Posjet je posvećen razvijanju trgovine između dviju država i borbi protiv terorizma.

Dežurni urednici:

Noć: Andrej Matijašević

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Maša Taušan/Darko Vlahović

Navečer: Sonja Djerasimović

telefon: 385 1 4808 645

telefax: 385 1 4808 822

e-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙