FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Novalić pušten iz pritvora

OSIJEK,28. rujna(Hina) - Poduzetnik Antun Novalić, optužen za zloporabuovlasti u NK Osijek, danas je u 14,30 sati nakon odluke Ustavnogsuda koji mu je ukinuo pritvor izišao iz osječkog Okružnog zatvora,gdje je u pritvoru od svibnja prošle godine.
OSIJEK,28. rujna(Hina) - Poduzetnik Antun Novalić, optužen za zloporabu ovlasti u NK Osijek, danas je u 14,30 sati nakon odluke Ustavnog suda koji mu je ukinuo pritvor izišao iz osječkog Okružnog zatvora, gdje je u pritvoru od svibnja prošle godine.

Ispred zatvora Novalića je u automobilu dočekala njegova odvjetnica Jasmina Biloš, te je Novalić, kojega su čekali brojni novinari, uletio u automobil bez komentara o puštanju iz pritvora.

Novalić će se nastaviti braniti sa slobode, a u tijeku su vještačenja koja provode dva vještaka. Sudski spor vodi sudac Županijskog suda u Osijeku Dragutin Poljak.

Novalića se tereti da je zloporabom ovlasti prisvojio 64 milijuna kuna transfera igrača Nogometnog kluba Osijek, na čijem je čelu bio. Tereti ga se da je od 1996. do 2001., kao predsjednik NK Osijek, u Trstu u Italiji i Leverkusenu u Njemačkoj u više navrata prisvojio od transfera igrača tog kluba 64 milijuna kuna.

Predsjednik Županijskog suda u Osijeku Ninoslav Ljubojević izjavio je da je odluku Ustavnog suda zaprimio danas u 13,40 sati, kada ju je dobio i upravitelj osječkog Okružnog zatvora.

Kako je rekao, današnja odluka Ustavnog suda "ne isključuje ponovno određivanje pritvora odlukom nadležnog suda ako se utvrdi postojanje zakonom osnovanih i opravdanih razloga".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙