FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USTAVNI SUD UKINUO PRITVOR ANTUNU NOVALIĆU

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Ustavni sud ukinuo je danas pritvorosječkom poduzetniku Antunu Novaliću optuženom za zlouporabu ovlastikojom je navodno prisvojio 64 milijuna kuna od transfera igračaNogometnog kluba Osijek, na čelu kojega je bio do 2001.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Ustavni sud ukinuo je danas pritvor osječkom poduzetniku Antunu Novaliću optuženom za zlouporabu ovlasti kojom je navodno prisvojio 64 milijuna kuna od transfera igrača Nogometnog kluba Osijek, na čelu kojega je bio do 2001.

Ustavni sud je, s osam glasova za i pet protiv, usvojio Novalićevu ustavnu tužbu na rješenja osječkog Županijskog suda i Vrhovnog suda koji su mu u nekoliko navrata u posljednjih 16 mjeseci produljili pritvor.

Odluka Ustavnog suda stupa na snagu odmah, što znači da bi Novalić danas trebao biti pušten iz osječkog Okružnog zatvora u kojem se nalazi od svibnja prošle godine.

Novalić je optužen da je od 1996. do 2001. godine, kao predsjednik NK Osijek, u talijanskom gradu Trstu i njemačkom gradu Leverkusenu, u više navrata prisvojio novac od transfera igrača tog kluba. Sumnja se da je riječ o 64 milijuna kuna.

Ovo je drugi put da Ustavni sud ukida pritvor. Posljednji put to je bilo 1997., a u međuvremenu je 116 sličnih ustavnih tužbi odbijeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙