FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZASTAO SPLITSKI "BABY BOOM"

SPLIT, 28. rujna 2004. (Hina) - U Rodilištu splitskog KB-a brojnovorođenčadi smanjen je danas na dnevni prosjek od 10-ak djece, zarazliku od proteklih dana kad ih se rađalo dvaput više.
SPLIT, 28. rujna 2004. (Hina) - U Rodilištu splitskog KB-a broj novorođenčadi smanjen je danas na dnevni prosjek od 10-ak djece, za razliku od proteklih dana kad ih se rađalo dvaput više.

Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode splitske Kliničke bolnice Ivica Tadin kaže kako je još prošli petak bilo 25 porođaja na dan. Po njegovim riječima od subote, 18. rujna kad se prosjek dnevnog rađanja udvostručio pa do jučer rođeno je 163 djece.

Po riječima sretnih majka "baby boom" je rezultat "lošeg TV programa", "hladne zime" ili "nenadano probuđene želje za djecom".

Dr. Tadić kaže da se toliko novorođenčadi u kratku vremenu nije rodilo u zadnjih pet godina i prvi se put od 1990. dogodilo da je broj porođaja u tijeku godine nadmašio broj lanjskih porođaja čak više od tri mjeseca prije kraja godine, a i dnevni se prosjek povećao na više od 20 ili dva puta više od uobičajenog.

Od početka ove godine do prije nekoliko dana u toj je bolnici rođeno 3150 djece ili 150 više nego prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙