FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"PREZRENA RIJEKA" nagrađena na filmskom festivalu u Bukureštu

ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Dokumentrani film "Prezrena rijeka"Bogdana Žižića i Radovana Ivančevića dobio je nagradu u kategoriji"Grad i urbanizam" na 10. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma uBukureštu, održanu od 23. do 25. rujna, izvijestio je danas Zagrebfilm.
ZAGREB, 28. rujna 2004. (Hina) - Dokumentrani film "Prezrena rijeka" Bogdana Žižića i Radovana Ivančevića dobio je nagradu u kategoriji "Grad i urbanizam" na 10. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Bukureštu, održanu od 23. do 25. rujna, izvijestio je danas Zagreb film.

U tom dokumentarcu od 26 minuta, snimljenu 2003. u proizvodnji Zagreb filma, redatelj Bogdan Žižić i povjesničar umjetnosti Radovan Ivančević (1931.-2004.) upozoravaju kako se Zagreb, za razliku od mnogih gradova koji žive na svojim rijekama, otuđio od svoje rijeke Save.

Pustoš savske obale često djeluje zastrašujuće, iako ta obala nudi bezbroj mogućnosti za razbibrigu, izgradnju, promet. Čini se kao da je Zagreb prezreo svoju rijeku.

Je li uvijek bilo tako i hoće li se u budućnosti nešto promijeniti u odnosu grada prema rijeci? Na ta pitanja pokušava odgovoriti film "Prezrena rijeka".

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙