FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"SUB ROSA" NAJBOLJI ANIMIRANI FILM NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU "SALENTO FINIBUS TERRAE"

ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Film "Sub Rosa" Katje i Nikole Šimunićau proizvodnji Zagreb filma dobio je nagradu za najbolji animirani filmna Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma "Salento FinibusTerrae" u talijanskom mjestu San Vitu dei Normaniju, koji se održao od29. do 31. srpnja.
ZAGREB, 1. rujna 2004. (Hina) - Film "Sub Rosa" Katje i Nikole Šimunića u proizvodnji Zagreb filma dobio je nagradu za najbolji animirani film na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma "Salento Finibus Terrae" u talijanskom mjestu San Vitu dei Normaniju, koji se održao od 29. do 31. srpnja.

Kako je danas priopćeno iz Zagreb filma, nagrada za najbolji animirani film dijeli se s poznatim talijanskim animatorom Simoneom Massijem i njegovim filmom "Tengo la posizione".

Film "Sub Rosa" već je prikazivan na festivalima u Rusiji, Brazilu, Italiji i Hrvatskoj, a ušao je i u izbor festivala Cinewesta u Sidneyu.

Zajedno s filmovima "Metahead" Branka Farca i "Složeni predosjećaj" Duška Gačića bit će prikazan u Egiptu na filmskom festivalu "Ismailia" od 11. do 16. rujna.

Katja i Nikola Šimunić nazočit će na filmskom festivalu "Drama" u Grčkoj od 19. do 25. rujna, gdje će također biti prikazan njihov film.

"Sub Rosa" se temelji na ulomku iz Gudačkog kvarteta u C-duru op. 58 hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885.-1923.), te iscrtava sjećanja na njezino stvaralaštvo i "utjelotvoruje pokret u animiranim sekvencijama suvremenog plesa četiriju plesačica koje rematerijaliziraju glazbu".

Film posvećen Dorinoj glazbi i njezinu "Dnevniku pročitanih knjiga" pokušava odgonetnuti ono što je u glazbi skriveno, ispod ruže.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙