FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSTOJIĆ: NAJVEĆI USPJEH HRVATSKE KINEMATOGRAFIJE NA SARAJEVSKOM FILMSKOM FESTIVALU

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Arsen Anton Ostojić, redatelj iscenarist hrvatskog filma "Ta divna splitska noć" koji je na 10.Sarajevskom festivalu (SFF) dobio specijalnu nagradu stručnogocjenjivačkog suda, a glumica Marija Škaričić za ulogu u filmuproglašena najboljom glumicom, danas je po povratku u Zagreb izjaviokako je cijela ekipa izuzetno sretna zbog velikog uspjeha koji jepostigao hrvatski film.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Arsen Anton Ostojić, redatelj i scenarist hrvatskog filma "Ta divna splitska noć" koji je na 10. Sarajevskom festivalu (SFF) dobio specijalnu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda, a glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu proglašena najboljom glumicom, danas je po povratku u Zagreb izjavio kako je cijela ekipa izuzetno sretna zbog velikog uspjeha koji je postigao hrvatski film.

"Ta divna splitska noć" osvojila je dvije, od ukupno četiri nagrade sarajevskog festivala, a sve tri projekcije filma bile su ispraćene ovacijama publike te nepodijeljenim pohvalama kritike, što je dokaz da smo napravili "sretan" film, rekao je Ostojić u telefonskoj izjavi za Hinu.

Tim je filmom hrvatska kinematografija dokazala da se može nositi s najboljim filmovima u široj regiji, istaknuo je Ostojić.

Kad se uspjehu mog filma pripoji i uspjeh hrvatskog redatelja Gorana Devića čiji je film "Uvozne vrane" proglašen najboljim filmom posvećenim zaštiti ljudskih prava, onda je ovo do sada najveći uspjeh hrvatskih filmova na festivalu u Sarajevu, rekao je Ostojić.

Izrazio je nadu da će taj uspjeh potaknuti publiku u široj regiji da sa zanimanjem na sljedećim festivalima očekuje nove hrvatske filmove.

"U vrijeme kad su se naši športaši u Ateni borili za medalje, i mi smo u Sarajevu ponosno branili naše nacionalne boje", rekao je Ostojić.

Naveo je kako su već dobili brojne ponude za sudjelovanje na drugim filmskim festivalima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙