FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hvar: susret židova s područja bivše jugoslavije

HVAR, 28. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalni susret Židova s područjabivše Jugoslavije pod nazivom "Bejahad/Zajedno" održava se od 26.rujna do 3. listopada u hotelu "Amfori" u gradu Hvaru.
HVAR, 28. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalni susret Židova s područja bivše Jugoslavije pod nazivom "Bejahad/Zajedno" održava se od 26. rujna do 3. listopada u hotelu "Amfori" u gradu Hvaru.

Više od 200 članova židovske zajednice predstavlja se s 20-ak projekata kreativnog rada, odabranih natječajem, doznaje se od organizatora skupa Židovske općine Zagreb.

Svrha susreta jest i jačanje zajedništva među njima druženjem i međusobnim natjecanjima, kako bi se potaknula njihova kreativnost i stvaralaštvo te očuvalo kulturno naslijeđe.

Članovi židovske zajednice s prostora bivše Jugoslavije tako na jednom mjestu predstavljaju svoja dostignuća na području kulture, od kojih su mnoga i nagrađena, što pomaže jačanju židovskog identiteta na ovim prostorima. "Bejahad" je ujedno mjesto izmjene iskustava i s pripadnicima židovskih zajednica iz ostalih europskih zemalja, pa ove godine gostuje čak pet židovskih zajednica iz Europe, a glavni je gost budimpeštanska židovska općina.

Na početku susreta premijerno je prikazan film s prošlogodišnjeg "Bejahada", također održanog na Hvaru, a bit će priređeno i više izložaba, koncerata, predavanja i predstavljanja knjiga te projekcija filmova. Također će biti dodijeljene nagrade autorima najboljih radova s ovogodišnjeg natječaja.

Kao posebni događaji "Bejahada" najavljuju se koncerti bečkog orkestra "Timna Brauer&Elias Meiri", budimpeštanskog "Klecmer banda" i pjevača Kemala Montena.

Sudionicima će se, kako je najavljeno, obratiti i izraelska veleposlanica u Hrvatskoj Yael Rubinstein, a susret završava 3. listopada okruglim stolom "Bejahad 2005 - gdje, kada, kako?".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙