FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik- spomen-ploča poginulim policajcima

ŠIBENIK, 27. rujna 2004. (Hina) - U povodu Dana policije i blagdanasvetoga Mihovila danas je ispred upravne zgrade Policijske upravešibensko-kninske u gradskom predjelu Mandalina otkrivena spomen-pločaza 18 policijskih službenika, poginulih u Domovinskom ratu od 1991. do1995.
ŠIBENIK, 27. rujna 2004. (Hina) - U povodu Dana policije i blagdana svetoga Mihovila danas je ispred upravne zgrade Policijske uprave šibensko-kninske u gradskom predjelu Mandalina otkrivena spomen-ploča za 18 policijskih službenika, poginulih u Domovinskom ratu od 1991. do 1995.

U nazočnosti obitelji poginulih, njihovih kolega policajaca, predstavnika Udruge udovica poginulih branitelja, županijskih i gradskih vlasti, šibenske biskupije i Hrvatske vojske, spomen-ploču otkrio je Nikola Vukošić, ratni zapovjednik šibenske policije.

"Ovo je prilika da se još jednom prisjetimo naših kolega, policajaca, koji su svoje živote žrtvovali za stvaranje hrvatske države. Neka ova spomen-ploča bude trajna spona između njih i nas", rekao je Vukošić.

Branko Peran, aktualni načelnik Policijske uprave šibensko-kninske, naglasio je na današnjoj svečanosti u Mandalini kako je, osim borbe protiv zločina, jedan od današnjih ciljeva hrvatske policije i njezino uklapanje u zajednicu te je dodao: "Koliko se zajednica oslanja na policiju kao jamstvo sigurnosti, toliko se policija želi osloniti na zajednicu radi stvaranja sigurnosnog okruženja i pozitivnog ozračja".

Povodom Dana policije, jutros su na središnji spomen-križ na gradskom groblju Kvanj položeni vijenci, a za sve poginule branitelje u katedrali svetoga Jakova služena je misa zadušnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙