FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VANDALI OŠTETILI VIŠE NADGROBNIH SPOMENIKA NA MIROGOJU

ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Nepoznati vandal ili više njihoštetili su u noći sa subote na nedjelju na zagrebačkom grobljuMirogoj nekoliko nadgrobnih spomenika i kosturnicu Hrvatskim palimvojnicima 1941-1945, izvijestila je danas policija.
ZAGREB, 13. rujna 2004. (Hina) - Nepoznati vandal ili više njih oštetili su u noći sa subote na nedjelju na zagrebačkom groblju Mirogoj nekoliko nadgrobnih spomenika i kosturnicu Hrvatskim palim vojnicima 1941-1945, izvijestila je danas policija.

S mramornog postolja kosturnice odlomljen je mramorni svjećnjak, na njemačkom vojnom groblju oštećen je metalni svjećnjak, a vandali su pokušali iščupati i spomen-ploču, dok su na dvije obiteljske grobnice odlomili ukrasni stup s nadgrobne ploče i metalni svjećnjak.

U policiji kažu da je ukupna materijalna šteta oko tri tisuće kuna.

U proteklih tjedan dana ovo je drugi slučaj oštećenja spomen obilježja na zagrebačkom području. Naime, 7. rujna prijavljeno je da je nepoznati počinitelj oštetio spomen obilježje poginulim borcima Narodnooslobodilačke borbe i ukrao bistu Ivana Sokolčića u mjestu Rakitje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙