FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUSHARRAF: BIN LADEN JOŠ UVIJEK ŽIV

ZAGREB27. rujna 2004. (Hina) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharrafrekao je u ponedjeljak da se na temelju ispitivanja uhićenih teroristai obavještajnih podataka može pretpostaviti da je Osama bin Laden jošuvijek živ, javlja Reuters.
ZAGREB27. rujna 2004. (Hina) - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf rekao je u ponedjeljak da se na temelju ispitivanja uhićenih terorista i obavještajnih podataka može pretpostaviti da je Osama bin Laden još uvijek živ, javlja Reuters.

"Dokaz su ispitivanja ljudi koje smo uhitili te obavještajni podaci", rekao je Musharraf novinarima u Den Haagu zamoljen da komentira nagađanja o Bin Ladenovoj sudini.

U međuvremenu, američki časnik u Afganistanu kazao je da je vjerojatnije da se najviši vođe al-Qaide, poput Osame bin Ladena i Aymana al-Zawahirija, nalaze u Pakistanu, a ne Afganistanu.

General David Barno kazao je također da al-Qaida pomaže talibanskim militantima u ometanju afganistanskih predsjedničkih izbora.

Pohvalio je, međutim, Pakistan na dosadašnjim uspjesima u hvatanju stranih militanata u plemenskim područjima uz granicu s Afganistanom i operativaca al-Qaide koji se skrivaju u velikim gradovima.

Pakistanske snage sigurnosti ubile su u nedjelju Amjada Hussaina Farooqija, jednog od najvažnijih članova al-Qaide u zemlji traženog zbog dva neuspjela pokušaja atentata na pakistanskog predsjednika te ubojstva američkog novinara Daniela Pearla. U ponedjeljak su pak uhitile još nekoliko islamističkih militanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙