FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU, 25. RUJNA

ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 25. rujna.
ZAGREB, 25. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 25. rujna.

ZAGREB - Održava se konferencija pod nazivom "Budućnost jugoistočne Europe; BiH, RH, SiCG i perspektiva EU integracija" u organizaciji Igmanske inicijative i Građanskog odbora za ljudska prava (GOLJP). Igmanska inicijativa je međunarodna koordinacija nevladinih udruga, a GOLJP iz Zagreba jedan je od osnivača spomenute koordinacije. Od govornika, najavljeni su, između ostalih, predsjednici Hrvatske i SiCG, Stjepan Mesić i Svetozar Marović, predsjednik Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, šefovi misija OESS-a u RH, SiCG i BiH te Jacques Wunenburger, voditelj Misije Europske komisije u RH. (Novinarski dom, Perkovčeva 2, 10,30 - 20,00 sati, u nedjelju 26. rujna u 10,00 do 13 sati). Ured predsjednika najavio je da će Mesić u 11,30 biti nazočan konferenciji, a zajedno Tihićem će prije toga u 11 sati prisustvovati otvaranju izložbe političkih karikatura.

LJUBLJANA - Kampanja uoči slovenskih parlamentarnih izbora, koji se održavaju u nedjelju 3. listopada, ulazi u završnicu. U subotu svoje će sastanke s porukama slovenskim biračima uputiti i dvije neformalne krovne udruge koje povezuju stranke lijevog centra s jedne i stranke desnog centra s druge strane. U ljubljanskom hotelu "Lev" održati će se savjetovanje i opća skupština nestranačkog "Foruma 21" čiji je osnivač bivši slovenski predsjednik Milan Kučan. "Forum 21" održava svoje savjetovanje o strategiji ekonomskog razvitka Slovenije ali se očekuju i političke poruke u korist lijevog centra koji vodi dosadašnji premijer Anton Rop.

Na Kongresnom trgu u Ljubljani okupit će se stranke desnog centra "Zbor za republiku", koje predvode bivši ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel i nekadašnji ustavni sudac Peter Jambrek.

AMSTERDAM - Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf dolazi u posjet Nizozemskoj (do 28. rujna).

LONDON - Konferencija o budućnosti islama u Europi u organizaciji Saveza muslimanskih udruga Velike Britanije i Irske.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Slavko Vukadin

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić-Koren

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙