FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVOJE PETRAČ OSUMNJIČEN ZA POMAGANJE U PRIMANJU MITA

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Istražni sudac zagrebačkog Županijskogsuda Krešimir Devčić danas je potvrdio da je odbjegli poduzetnikHrvoje Petrač osoba koja se sumnjiči da je dvojici jučer uhićenihbivših zagrebačkih policajaca pomagala u primanju mita.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić danas je potvrdio da je odbjegli poduzetnik Hrvoje Petrač osoba koja se sumnjiči da je dvojici jučer uhićenih bivših zagrebačkih policajaca pomagala u primanju mita.

"Četvrtoosumnjičeni Hrvoje Petrač tereti se da je posredovao u primanju mita i za odavanje službene tajne", izjavio je Devčić Hini.

Dodao je da je uhićene policajce, Božu Vučkovića i Zorana Košutića, nakon što su oko 14,30 sati prepraćeni na zagrebački Županijski sud ukratko upoznao s predmetom, te da će ih uskoro ispitati.

Osim policajaca i Petrača kaznena prijava podnesena je i protiv umirovljenog policajca Davora Alviža, koji nije uhićen, pa tako niti priveden na sud.

Petrač je inače u bijegu, a za njim je raspisana Interpolova tjeralica zbog sumnje da je sudjelovao u otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Vučković i Košutić, bivši visokopozicionirani policajci iz Odjela gospodarskog kiminaliteta zagrebačke policije terete se da su od osumnjičenih za gospodarske malverzacije primali mito kako ih ne bi uhitili ili kazneno prijavili. Osim toga tereti ih se i za odavanja službene tajne te prikrivanje protuzakonito dobivenog novca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙