FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: HRVATSKO - ARGENTINSKI POSLOVNI SKUP

ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Skupina argentinskih gospodarstvenikana čelu sa veleposlanicom Argentine u Hrvatskoj Elsom Dianom RosomKelly, posjetila je danas Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) u kojoj suodržani i individualni susreti tvrtki iz dviju zemalja.
ZAGREB, 27. rujna 2004. (Hina) - Skupina argentinskih gospodarstvenika na čelu sa veleposlanicom Argentine u Hrvatskoj Elsom Dianom Rosom Kelly, posjetila je danas Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK) u kojoj su održani i individualni susreti tvrtki iz dviju zemalja.

Otvarajući plenarni dio susreta, pomoćnica direktora HGK-ova Odjela za međunarodnu suradnju Biserka Pauković istaknula je kako među dvjema zemljama postoje brojne mogućnosti razvoja gospodarske suradnje, posebno u energetici, brodogradnji i prehrambenoj industriji. Veleposlanica Kelly istaknula je očekivanje da će dobri politički odnosi Hrvatske i Argentine biti dodatno unaprijeđeni razvojem gospodarske suradnje.

Ta suradnja sada je skromna što pokazuje robna razmjena između Hrvatske i Argentine koja je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci iznosila 15,18 milijuna američkih dolara, pri čemu je hrvatski izvoz iznosio samo 154 tisuće dolara, a uvoz 15,03 milijuna dolara.

U strukturi hrvatskog izvoza u Argentinu, sa 65,1 posto u prvih šest mjeseci dominiraju strojevi za pripravu tekstilnih vlakana. Slijede razne vrste cementa sa 16,9 posto te čokolada sa 5,2 posto. Iz Argentine Hrvaska najviše uvozi goveđe kože, pšenicu, sir, uljane pogače, riblje meso, aluminijske proizvode i voće.

Na plenarnom dijelu skupa posebnu prezentaciju za argentinske gospodarstvenike imala je Luka Rijeka.

Na individualnim susretima koji su uslijedili nakon plenarnog dijela hrvatsko - argentinskog poslovnog skupa, sudjelovalo je 28 hrvatskih te 15 argentinskih iz poljoprivredno - prehrambenog sektora, vinarstva, tekstilne i kemijske industrije, proizvodnje gume i kozmetike.

S hrvatske su strane tako potencijalne partnere među argentinskim gospodarstvenicima tražile tvrtke poput Badela, Astre International, Dinova - Dione, Podravke, Tekstilprometa i dr.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙