FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PEKERMAN IMENOVAN ARGENTINSKIM IZBORNIKOM

BUENOS AIRES, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Trener mladereprezentacije Jose Pekerman imenovan je nogometnim izbornikomArgentine. Pekerman je na čelu mlade reprezentacije Argentine (U-20)bio od 1994. do 2002. i u tom je razdoblju osvojio tri naslovasvjetskih prvaka (1995., 1997. i 2001.).
BUENOS AIRES, 17. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Trener mlade reprezentacije Jose Pekerman imenovan je nogometnim izbornikom Argentine. Pekerman je na čelu mlade reprezentacije Argentine (U-20) bio od 1994. do 2002. i u tom je razdoblju osvojio tri naslova svjetskih prvaka (1995., 1997. i 2001.).

"Vrlo sam sretan što je ponovno s nama. Iza Pekermana su odlični rezultati i želimo mu sve najbolje na novom poslu", izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Argentine Julio Grondona.

Pekerman na klupi Argentine naslijeđuje Marcela Bielsu, koji je ranije ovoga tjedna podnio ostavku. Bielsina ostavka bila je neočekivana budući da je ponovno stekao povjerenje javnosti nakon što je Argentina osvojila zlatnu medalju na OI u Ateni. Inače, prvi kandidat za Bielsina nasljednika Carlos Bianchi odbio je poziciju izbornika zbog zategnutih odnosa koje ima s predsjednikom Argentinskog nogometnog saveza.

Pekerman je već ranije u svojoj karijeri imao priliku preuzeti Argentinu, nakon ostavke Daniela Pasarelle 1998. godine, ali tada je odbio tu mogućnost, smatravši da nije dovoljno kompetentan,

"Sretan sam što sam ponovno s reprezentacijom. Svjestan sam odgovornosti i nadam se da ću dobrim rezultatima uzvratiti na povjerenje koje mi je ukazao predsjednik Saveza Julio Grondona", kazao je Pekerman.

Pekerman nema puno vremena za privikavanje na novi posao budući da Argentinu uskoro očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za SP 2006. "Gauči" 9. listopada ugošćuju Urugvaj, a tri dana kasnije idu u goste Čileu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙