FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠTETE NA FLORIDI ZBOG URAGANA I DO 25 MILIJARDI DOLARA

MIAMI, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Florida je suočena s gubicima uvisini 25 milijardi američkih dolara uslijed šteta uzrokovanihprolaskom četiri uragana u zadnjih šest tjedana, podaci su Newarka,kalifornijske podružnice Risk Management Solutionsa.
MIAMI, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Florida je suočena s gubicima u visini 25 milijardi američkih dolara uslijed šteta uzrokovanih prolaskom četiri uragana u zadnjih šest tjedana, podaci su Newarka, kalifornijske podružnice Risk Management Solutionsa.

Samo gubici od posljednjeg uragana Jeanne bit će između četiri i osam milijardi dolara, ustvrdila je ta kompanija. "Jeanne je kumulativne gubitke pokrivene osiguranjem u toj američkoj saveznoj državi dovela do 25 milijardi dolara", priopćeno je iz Newarka.

U priopćenju se dodaje da bi se ovakvi ukupni gubici mogli pojavljivati u prosjeku svakih između 25 i 40 godina na Floridi.

Izračun gubitaka uključuje štete na osiguranoj imovini, no ne i štete na infrastrukturi poput prometnica i mostova, gubitke u poljoprivredi, posljedice poplava ili manje štete.

Peto olujno nevrijeme u Floridi "ekstremno je rijetko, te se njegova pojava očekuje jednom na svakih nekoliko tisuća godina", tvrde u toj kompaniji.

Charley, koji je pogodio tu saveznu državu u kolovozu, ostavio je za sobom štete od šest do osam milijardi dolara, dok su Frances te iza toga Ivan, ostavili štete u visini tri i šest milijardi dolara.

Risk Management Solutions specijalizirao se u utvrđivanju rizika od terorizma, prirodnih nesreća i ekstremno loših vremenskih uvjeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙