FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URAGAN IVAN NAJVIŠE POGODIO FLORIDU

WASHINGTON,17. rujna 2004.(Hina) - U uraganu Ivanu koji se u četvrtaksručio na američku obalu Meksičkog zaljeva smrtno su stradale 24 osobea počinjena je šteta u vrijednosti više milijardi dolara, a najtežiteret podnijela je Florida.
WASHINGTON,17. rujna 2004.(Hina) - U uraganu Ivanu koji se u četvrtak sručio na američku obalu Meksičkog zaljeva smrtno su stradale 24 osobe a počinjena je šteta u vrijednosti više milijardi dolara, a najteži teret podnijela je Florida.

S vjetrovima brzine do 210 kilometara na sat Ivan je rušio kuće i čupao drveće iz korijena u sjeveroistočnom dijelu Floride.

Most preko zaljeva Escambia prepolovljen je. Najmanje 24 ljudi je poginulo, većina, njih 14, u Floridi. Dvije osobe poginule su u Mississippiju, jedna u Alabami, tri u Georgiji a četiri osobe u Louisiani.

Oko 3 milijuna ljudi, većinom na Floridi i Alabami, ostalo je bez električne energije.

Više od 2 milijuna stanovnika duž oko 500 kilometara dugog dijela američke obale Meksičkog zaljeva evakuirano je pred uraganom. Procjenjuje se da štete koje je nanio uragan Ivan iznose između 3 i 11 milijardi dolara.

Uragani Charley i Frances, koji su pogodili Floridu u proteklih mjesec dana, izazvali su ukupnu štetu od 11 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙