FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVAN USMRTIO 108 OSOBA, JEANNE BI MOGLA PONOVNO OJAČATI

MIAMI, 19. rujna 2004. (Hina/AFP - Nakon dvanaestodnevnog pustošenjaKaribima i jugoistočnim dijelom SAD-a pri čemu je poginulo najmanje108 osoba, uragan Ivan i dalje slabi, a tropska oluja Jeanne udaljavase od Bahamskog otočja gdje je od njezinih posljedica poginulo devetosoba.
MIAMI, 19. rujna 2004. (Hina/AFP - Nakon dvanaestodnevnog pustošenja Karibima i jugoistočnim dijelom SAD-a pri čemu je poginulo najmanje 108 osoba, uragan Ivan i dalje slabi, a tropska oluja Jeanne udaljava se od Bahamskog otočja gdje je od njezinih posljedica poginulo devet osoba.

Zaposlenici Državnog centra za uragane (NHC) čije je sjedište u floridskom Miamiju, izvijestili su da uragan Ivan postupno slabi, no istodobno upozoravaju da bi tropska oluja Jeanne koja je opustošila dio Bahama, mogla ponovno ojačati.

Od posljedica četvrte ovoljetne velike tropske depresije koja je nakon Charleya, Frances i Ivana pogodila Karibe - Jeanne, u Dominikanskoj Republici poginulo je sedam osoba, a u Portoriku dvije.

Uragan Ivan je u nedjelju oslabljen stigao do Long Islanda blizu New Yorka, gdje je zabilježen posljednji smrtni slučaj kao posljedica tog uragana. Policija je također izvijestila o pogibiji dviju žena u Marylandu na čiji je automobil zbog posljedica snažnog vjetra palo stablo.

Američki predsjednik George Bush tijekom dana bi trebao posjetiti države Alabamu i Floridu. To će biti treći posjet američkog predsjednika Floridi od 15. kolovoza kada su tu američku državu zahvatile vremenske napogode.

Šteta koju je prouzročio uragan Ivan u SAD-u procjenjuje se na 4 do 10 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙