FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URAGAN IVAN POHARAO AMERIČKU OBALU

MIAMI, 16. rujna 2004. (Hina) - Uragan Ivan došao je u četvrtak doameričke obale i poharao naselja na obali Meksičkog zaljeva vjetrovimaod 220 kilometara na sat, nanoseći goleme količine vode, a odposljedica uragana poginulo je najmanje dvanaest osoba, javljajunovinske agencije.
MIAMI, 16. rujna 2004. (Hina) - Uragan Ivan došao je u četvrtak do američke obale i poharao naselja na obali Meksičkog zaljeva vjetrovima od 220 kilometara na sat, nanoseći goleme količine vode, a od posljedica uragana poginulo je najmanje dvanaest osoba, javljaju novinske agencije.

Nacionalni centar za uragane u Miamiju priopćio je da je središte uragana ušlo u Alabamu kod mjesta Gulf Shores, istočno od lučkoga grada Mobilea. Agencija AP javila je da je od posljedica uragana poginulo najmanje 12 osoba.

Zabilježeni su valovi od pet metara, ali oluja, koja je isprva opisana kao "izuzetno opasna" oluja 4. kategorije, polako slabi dok se kreće prema unutrašnjosti. Brzina vjetra pala je za četrdesetak kilometara na sat i oluja je sad kategorizirana kao uragan 3. kategorije na Saffir-Simpsonovoj ljestvici od 1 do 5.

Područja kojima je uragan prošao ostala su bez struje, čupao je stabla, palo je oko 40 centimetara kiše, a zasad nema podataka o visini materijalne štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙