FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DALAI LAMA ĆE PREPUSTITI VLAST AKO SE VRATI U TIBET

SAN JOSE, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Tibetanski duhovni i političkivođa u progonstvu dalai lama u nedjelju je u Kostariki rekao da će uslučaju povratka u domovinu, koja je pod kineskom okupacijom,prepustiti vlast demokratski izabranoj vladi.
SAN JOSE, 27. rujna 2004. (Hina/AFP) - Tibetanski duhovni i politički vođa u progonstvu dalai lama u nedjelju je u Kostariki rekao da će u slučaju povratka u domovinu, koja je pod kineskom okupacijom, prepustiti vlast demokratski izabranoj vladi.

"Kad se vratimo u Tibet i kad se postigne određena razina slobode, sve ću svoje legitimne ovlasti prepustiti vladi, nadajući se da će ona biti demokratski izabrana", izjavio je dalai lama, pravim imenom Tenzin Gyatso, na konferenciji za novinare nakon dolaska u Kostariku u koju je stigao u sklopu turneje konferencija o miru i trpeljivosti, zbog kojih će još posjetiti Salvador, Gvatemalu i Meksiko.

Dalai lama, koji je u progonstvu u Indiji od 1959. godine, ustvrdio je da "već tri godine uspijevamo u progonstvu slobodno birati čelnike, što znači da sam ja tri godine napola u političkoj mirovini"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙