FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PONEDJELJAK, 13. RUJNA

ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 13. rujna.
ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 13. rujna.

ZAGREB - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) održat će se konferencija za novinare. Upravni odbor HFP-a u petak je održao sjednicu zatvorenu za javnost, s kojeg nije bilo objavljeno priopćenje, već je najavljeno da će se u ponedjeljak održati konferencija za novinare. Prema prijašnjim najavama, Upravni je odbor, među ostalim, trebao odabrati pravnog savjetnika u postupku osnivanja javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru te donijeti odluku o tzv. 'short listi' ponuđača za kupnju te hotelske tvrtke. Također, UO je trebao raspravljati i stanje vezano uz blokadu računa Fonda, objavljivanju dvadesetak natječaja, kao i o popisu svih tvrtki u kojima država ima vlasnički udio manji od 25 posto, a koje će biti privatizirane putem burzi.

(13,30 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zapadnoaustralsko - hrvatska trgovačka komora potpisat će sporazum o suradnji. Tu instituciju osnovali su australski poduzetnici hrvatskog porijekla, a potpisivanje sporazuma dio je programa posjeta njihova izaslanstva Hrvatskoj (12,30 sati, Ilica 49).

ZAGREB - Dalekovod d.d. Zagreb, tvrtka za izgradnju energetskih objekata te proizvodnju konstrukcija za potrebe cesta, poslovala je u prvom polugodištu ove godine s neto dobiti od 32,52 milijuna kuna, stoji u izvještaju koji je Dalekovod dostavio Zagrebačkoj burzi. To je povećanje dobiti od 120,5 posto u odnosu na 14,74 milijuna kuna koliko je dobit iznosila u prvih šest mjeseci prošle godine. Rast dobiti uprava tvrtke pripisuje povećanju obima poslova te padu varijabilnih troškova u cijenama usluga i proizvoda. Ukupni prihodi Dalekovoda u prvih šest mjeseci iznosili su 504,72 milijuna kuna, što je za 64,4 posto više od 306,96 milijuna kuna, koliko su iznosili u prošlogodišnjih prvih šest mjeseci.

ČAKOVEC/ZAGREB - Prvu polovicu ove godine Međimurska je banka završila s neto dobiti u iznosu od 13,95 milijuna kuna, što je gotovo 25 posto veća dobit nego u istom razdoblju lani. Dobit po dionici povećana je sa 36,55 na 43,74 kune, stoji u financijskom izvješću te banke koje prenosi Zagrebačka burza. Aktiva Međimurske banke na kraju lipnja ove godine iznosila je 1,9 milijardi kuna i u odnosu na kraj 2003. godine povećana je za oko 3,5 posto, što u banci najvećim dijelom pojašnjavaju kao posljedicu primljenih kredita od Privredne banke Zagreb, ali i povećanjem depozita.

ĐAKOVO/ZAGREB - Tvrtka za proizvodnju i prodaju prehrambenih proizvoda i žitarica Đakovština d.d., u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 1,8 milijuna kuna, što je 73,2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Kako stoji u pojašnjenju poslovanja koje je ta tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi, ostvarena dobit rezultat je povećanja poslovnih prihoda zbog povećanja cijena proivoda, ali je još uvijek manja od planirane.

ZAGREB - Zagrebačka optičarska tvrtka Marin Getaldić ostvarila je u prvom polugodištu ove godine dobit od 49 tisuća kuna, što je ipak manje nego u istom razdoblju lani, kada je dobit tvrtke bila 156 tisuća kuna, podaci su koje je ta tvrtka dostavila Zagrebačkoj burzi. Ukupni prihodi tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine smanjeni su za 6,27 posto i iznosili su 7,44 milijuna kuna, dok su lani u istom razdoblju bili 7,94 milijuna kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙