FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH PRIZNAO DA U IRAKU POSTOJE OZBILJNI PROBLEMI

WASHINGTON, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush priznao je u subotu da u više iračkih gradova postoje ozbiljniproblemi, a pobunjenike je nazvao ljudima "najsurovijima na Zemlji".
WASHINGTON, 25. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush priznao je u subotu da u više iračkih gradova postoje ozbiljni problemi, a pobunjenike je nazvao ljudima "najsurovijima na Zemlji".

"Rat za slobodu u Iraku je borba s najsurovijim i najnemilosrdnijim ljudima koji žive na Zemlji", kazao je u svom tjednom govoru koji su prenosile radijske postaje.

Bush koji je sve dosad tvrdio da je Irak na putu stabilizacije i smirivanja, priznao je da "u nekoliko gradova postoje ozbiljni problemi". No dodao je da strategija iračke vlade okruživanjem i izolacijom neprijatelja i odlučnim pregovaranjem postiže uspjeh.

Bush je istaknuo poboljšanje infrastrukture u zemlji, dodavši da je iračka vlada na putu da osnuje sigurnosne snage s dvjesto tisuća ljudi.

Američki je predsjednik podsjetio da je provedba slobodnih izbora presudna etapa i da se oni moraju "održati najkasnije u siječnju".

"Izborno povjerenstvo je ovog tjedna objavilo edukativni program kako bi upoznalo Iračane s načinom glasovanja i potaknulo ih da izađu na birališta", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙