FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PETROKEMIJA: PORAST DOBITI I PRODAJE U INOZEMSTVU

KUTINA/ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Petrokemija Kutina, proizvođačmineralnih gnojiva, čađa i proizvoda od gline, ostvarila je u prvompolugodištu neto dobit od 29,5 milijuna kuna.
KUTINA/ZAGREB, 24. rujna 2004. (Hina) - Petrokemija Kutina, proizvođač mineralnih gnojiva, čađa i proizvoda od gline, ostvarila je u prvom polugodištu neto dobit od 29,5 milijuna kuna.

To je višestruko povećanje neto dobiti u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, kada je iznosila 2,7 milijuna kuna, doznaje se iz izvještaja koji je Petrokemija dostavila Zagrebačkoj burzi.

U prvih šest mjeseci Petrokemija je značajno povećala prodaju u inozemstvu, za 21,3 posto, sa lanjskih 267,1 milijuna, na ovogodišnjih 324 milijuna kuna.

Istodobno, prihodi od prodaje u Hrvatskoj smanjeni su za 0,7 posto, sa 392,4 na 389,7 milijuna kuna.

Značajan porast prodaje u inozemstvu utjecao je i na rast ukupnih prihoda kutinske Petrokemije. Tako su ukupni prihodi u prvih šest mjeseci bili 738,9 milijuna kuna, što je za 7,2 posto više u odnosu na prošlogodišnjih 688,9 milijuna kuna.

Istodobno, povećani su i rashodi i to za 3,4 posto i iznosili su 709,4 milijuna kuna.

U komentaru Uprave napominje se da je ostvarena dobit rezultat veće prodaje mineralnih gnojiva, za 10,6 posto u odnosu na prošlu godinu, te kraćeg zastoja postrojenja u zimskim mjesecima zbog nedostatka plina od zastoja u zimu 2003. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙