FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB DOMAĆIN 21. KONFERENCIJE EALE

ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Ekonomski fakultet u Zagrebu domaćinje 21. međunarodne konferencije Europske udruge za pravo i ekonomiju(European Association of Law and Economics - EALE) koja će se održatiod 23. do 25. rujna, izvijestila je danas prodekanica Ekonomskogfakulteta Deša Mlikotin Tomić.
ZAGREB, 21. rujna 2004. (Hina) - Ekonomski fakultet u Zagrebu domaćin je 21. međunarodne konferencije Europske udruge za pravo i ekonomiju (European Association of Law and Economics - EALE) koja će se održati od 23. do 25. rujna, izvijestila je danas prodekanica Ekonomskog fakulteta Deša Mlikotin Tomić.

Konferencija će okupiti više od 200 pravnika i ekonomista iz 27 zemalja svijeta i s najuglednijih europskih i američkih sveučilišta.

Teme konferencije bit će ekonomska analiza, europsko pravo i ustav, privatizacija i vlasništvo, ugovorno pravo, pravo trgovačkih društava i pravo konkurencije. Neki od istaknutih predavača bit će Robert Cooter sa Sveučilišta u Berklyju, Hans-Bernd Schäfer sa Sveučilišta u Hamburgu te Guido Calabresi, sudac Prizivnog suda SAD-a.

Europska udruga za pravo i ekonomiju znanstvena je udruga utemeljena 1984. godine s ciljem istraživanja međusobne ovisnosti prava i ekonomije. Okuplja više od šesto europskih i američkih znanstvenika.

Izborom Zagreba za domaćina, godišnja konferencija EALE održava se prvi put izvan EU-a, u zemlji tranzicijskog gospodarstva, istaknula je Mlikotin Tomić.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙