FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA- ČETVRTAK, 9. RUJNA

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina)- Najavljujemo značajnije događaje začetvrtak, 9. rujna.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina)- Najavljujemo značajnije događaje za četvrtak, 9. rujna.

PETRINJA - Mesna industrija Gavrilović otvorit će Reprodukcijski centar za uzgoj svinja Stanci. Početna proizvodnja u tom centru temelji se na 500 krmača, što osigurava godišnju proizvodnju od 11 tisuća prasadi za daljnji tov u suradnji sa seoskim obiteljskim gospodarstvima. Od te će se količine u prvim godinama izdvajati godišnje tisuću do 1.500 krmača za daljnju reprodukciju, kako bi se u što kraćem roku ponovno pokrenula proizvodnja svinja u petrinjskom kraju. Kako je najavljeno, centar će otvoriti predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader (14,00 sati, Stanci)

VARAŽDIN - Tvrtka Neckermann kataloška prodaja održat će konferenciju za novinare povodom otvorenja najvećeg logističkog centra Neckermanna u istočnoj Europi. U taj centar, veličine 10 tisuća četvornih metara, uloženo je više od 10 milijuna eura, a u njemu će se pakirati paketi za tržišta Hrvatske, Srbije i Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Neckermannn u tom centru planira zaposliti 150 novih djelatnika. (10,00 sati, logistički centar Neckermann, Ul. Vilka Novaka 50/2)

SPLIT - U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i gospodarstva održat će se javna prezentacija rezultata projekta "DemMon - Monitoring i upravljanje pridnenim ribljim resursima istočnog Jadrana - teritorijalne vode RH". Projekt je financirala Vlada Kraljevine Norveške, a proveden je pod vodstvom hrvatske Uprave za ribarstvo, u suradnji s domaćim i norveškim znanstvenim institucijama. Projekt je trajao tri godine, a objedinio je sakupljanje i analizu bioloških, ihtioloških, ekonomskih i socioloških odlika deemerzalnog ribarstva Hrvatske. (10,00 sati, Obrtnička komora)

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) izvijestit će novinare o aktualnostima u poslovanju putničkih agencija te uvjetima za obavljanje te djelatnosti. Uz to, biti će riječi i o inicijativama koje će UHPA pokrenuti i realizirati tijekom ove jeseni (10,00 sati, Turistička zajednica grada Zagreba, Kaptol 5)

ZAGREB - Tvrtka za prodaju proizvoda od tekstila, sportske odjeće i obuće, Tekstilpromet iz Zagreba, u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila 1,7 milijuna kuna neto dobiti, što je znatno smanjenje dobiti u odnosu na isto razdoblje lani kada je ostvarena dobit iznosila 23,2 milijuna kuna.

Na smanjenje dobiti, stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, utjecala je nerealizirana dobit u povezanim društvima.

PLOČE - U prvih osam ovogodišnjih mjeseci preko vezova pločanske Luke prekrcano je 1,06 milijuna tona tereta, što je čak 131 posto više nego lani u isto doba. Najveći promet ostvaren je u provozu za susjednu BiH, za koju je prometovano 852.470 tona robe, doznaje se od voditelja Odjela za istraživanje tržišta pločanske luke Dražena Čovića.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙