FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENO ŠETALIŠTE JURICE MURAIA

VARAŽDIN, 23. rujna 2004. (Hina) - U povodu pete obljetnice smrtiakademika Jurice Muraia (1927.-1999.) večeras je svečano otvorenošetalište uza sjeverni ulaz u zgradu varaždinskog HNK koje nosi imetog uglednog glasovirista i glazbenog pedagoga.
VARAŽDIN, 23. rujna 2004. (Hina) - U povodu pete obljetnice smrti akademika Jurice Muraia (1927.-1999.) večeras je svečano otvoreno šetalište uza sjeverni ulaz u zgradu varaždinskog HNK koje nosi ime tog uglednog glasovirista i glazbenog pedagoga.

Inicijativu da se tako iskaže poštovanje akademiku Muraiu dalo je Festivalsko vijeće Varaždinskih baroknih večeri s ravnateljem Vladimirom Kranjčevićem na čelu.

Kranjčević je rekao kako "možemo biti zadovoljni da nakon objavljene monografije o Jurici Muraiu te snimljenim CD-om i nagradom koja nosi njegovo ime sada imamo i to mjesto s njegovim imenom".

Svoje velike uspjehe u Zagrebu i svijetu uvijek je želio pokazati i u Varaždinu, svom rodnom gradu, kazao je Kranjčević te dodao kako je akademik Murai bio meritorna osoba u poznavanju glazbe i glazbene literature.

Brojne Varaždince i goste iz Zagreba pozdravio je i varaždinski dogradonačelnik Zlatko Horvat, istaknuvši kako je Jurica Murai puno učinio i za grad Varaždin i za hrvatsku državu, a da pritom nikad ništa nije tražio za sebe. Krasila ga je velika energija i stvaralački duh, uvijek se vraćao u Varaždin, pitajući se što još može učiniti za grad, a bio je i jedan od utemeljitelja Varaždinskih baroknih večeri, dodao je Horvat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙