FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA ČETVRTAK, 23. RUJNA

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 23. rujna:
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. rujna:

HARVARD - Hrvatski premijer Ivo Sanader koji s izaslanstvom boravi u SAD-u od 20. do 27. rujna u četvrtak će na Sveučilištu Harvard održati predavanje na temu: "Hrvatska u novom mileniju: prema članstvu u EU i NATO-u".

ZAGREB - Nacionalna prezentacija CARDS projekta "Jačanje kapaciteta neprofitnog sektora za pružanje usluga u socijalnoj skrbi, zaštiti zdravlja i izvaninstitucionalnoj naobrazbi". Uvodne govore na prezentaciji CARDS projekta održat će potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor i šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger. (Kristalna dvorana hotela Opera, 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom konferencije "Budućnost jugoistočne Europe; BiH, RH, SiCG i perspektiva EU integracija" koja se 25. i 26. rujna održava u Novinarskom domu u Zagrebu. Organizatori konferencije su Igmanska inicijativa, međunarodna koordinacija nevladinih udruga, i Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP), jedan od osnivača te koordinacije. Konferencija za novinare održava se u prostorijama GOLJP-a, Vukovarska 35, u 10,30 sati. Tom će prilikom o ciljevima i važnosti konferencije govoriti Peter Semneby, šef Misije OESS-a za Hrvatsku, te Tomislav Jakić i Zoran Pusić iz GOLJP-a.

ZAGREB - Glavni povjerenik za Svjetsku izložbu EXPO 2005, veleposlanik Taizo Watanabe, otvorit će tribinu pod nazivom "Jump into the Excitement EXPO 2005., Aichi, Japan", na kojoj će se voditi javna rasprava o "Značenju nastupa Republike Hrvatske na Svjetskoj izložbi EXPO 2005". (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, ul. Hrvatske bratske zajednice 4, 17,30 sati). Više o svjetskoj izložbi u Japanu i nastupu Hrvatske možete naći na web stranicama www.expo2005.or.jp i www.croatiaexpo2005.hr

BEČ - Otvara se izložba "Povijesne granice hrvatskog kraljevstva u međunarodnim državnim ugovorima" u organizaciji Veleposlanstva RH u Beču, Austrijskog državnog arhiva, Hrvatskog državnog arhiva, Hrvatskog instituta za povijest i Hrvatskog znanstvenog instituta u Beču. Izložba se otvara u Austrijskom državnom arhivu u 17 sati.

SARAJEVO - Paddy Ashodwn, Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH sastaje se s predsjednikom RS Draganom Čavićem i novoimenovanim ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Darkom Matijaševićem, priopćio je Ured Visokog predstavnika.

DEN HAAG - Statusna konferencija u postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivših čelnika Službe državne sigurnosti Srbije Jovice Stanišića i Franka Simatovića, koji su optuženi za progon, ubojstva, deportacije i nehumana djela počinjena prema Hrvatima, Bošnjacima i drugim nesrbima tijekom ratova u RH i BiH 1991-95.

Raspravno vijeće u srpnju je odobrilo puštanje Stanišića i Simatovića iz pritvora do početka suđenja, ali je ta odluka suspendirana zbog najavljene žalbe tužiteljstva pa su do odluke Žalbenog vijeća zadržani u pritvoru.

BRUXELLES - Turski premijer Recep Tayyip Erdogan sastaje se s povjerenikom EU za proširenje Guenterom Verheugenom.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se s iračkim premijerom Iyadom Allawijem.

MOSKVA - Posjet kineskog premijera Wen Jiabaoa (do 25. rujna).

DEŽURNI U VPR-U:

_________________

Noć: Maja Trohar

Prijepodne: Maša Taušan

Poslijepodne: Darko Vlahović, Sonja Djerasimović

Večer: Srđan Baković

Tel. 385 1 4808 645

Fax .385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙