FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELA IZGRADNJA STAMBENOG NASELJA HOTO VILE

ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Polaganjem temeljnog kamena, danas jeu Svetoj Nedjelji pokraj Samobora počela izgradnja stambenog naseljaHoto Vile, investitora Tomislava Horvatinčića, vlasnika HOTO grupe.
ZAGREB, 23. rujna 2004. (Hina) - Polaganjem temeljnog kamena, danas je u Svetoj Nedjelji pokraj Samobora počela izgradnja stambenog naselja Hoto Vile, investitora Tomislava Horvatinčića, vlasnika HOTO grupe.

Riječ je o prvom naselju zatvorenog tipa u Hrvatskoj, s kontroliranim ulazom i izlazom, u čiju izgradnju će HOTO grupa uložiti gotovo 72 milijuna eura.

Polaganju kamena temeljca bio je nazočan predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je istaknuo kako je posebno značajno to što u projektiranju i izgradnji sudjeluju hrvatske tvrtke, koje koriste domaće sirovine i materijale.

Naselje, ukupne površine 120 tisuća četvornih metara, trebalo bi prema planovima, imati oko tisuću stanovnika, a njima će na raspolaganju biti trgovački i sportski centri, vrtić, ambulanta, bankarske poslovnice, parkovi, šetnice i drugi sadržaji.

Skup stambenih objekata činit će 130 obiteljskih vila i šest višestambenih objekata sa 84 stana od 40 do 120 'kvadrata'. Završetak gradnje predviđen je početak kolovoza 2005.

Financiranje kupnje stanova predviđeno je putem Hypo Alpe Adria Banke i Hypo Leasinga Croatia i to prvi put u Hrvatskoj, operativnim leasingom.

Projektant naselja je zagrebački arhitekt Krešimir Ivanišević, a izvođač građevinskih radova tvrtka Parting.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙