FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI DUŽNOSNIK TVRDI DA BI BIN LADEN USKORO MOGAO BITI UHIĆEN

ISLAMABAD, 5. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države injihovi saveznici prisilili su Osamu bin Ladena na uzmicanje,povećavajući mogućnost njegova skorog uhićenja, rekao je, kako su unedjelju prenijeli pakistanski mediji, američki dužnosnik zaantiterorizam.
ISLAMABAD, 5. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države i njihovi saveznici prisilili su Osamu bin Ladena na uzmicanje, povećavajući mogućnost njegova skorog uhićenja, rekao je, kako su u nedjelju prenijeli pakistanski mediji, američki dužnosnik za antiterorizam.

Cofer Black, koordinator State Departmenta za antiterorizam rekao je u Islamabadu kako je postavljena cijela "infrastruktura" za uhićenje bin Ladena i njegovih pomoćnika, prenio je pakistanski Daily Times.

"Provode se antiteroristički programi. Progonimo ih u cijelom svijetu", rekao je Black dodajući kako pregovara s dužnosnicima pakistanske službe sigurnosti.

Blackovi komentari uslijedili su samo nekoliko dana nakon izjave američkoga predsjednika Georgea Busha da su tri četvrtine svih poznatih vođa al-Qaede uhićene ili ubijene.

Pakistan, glavni američki saveznik u ratu protiv terorizma, uhitio je više od 70 osoba povezanih s al-Qaedom u sklopu velike akcije u srpnju. Ipak, pakistanski dužnosnici i obavještajne službe kažu kako ne znaju je li moguće skoro uhićenje Osame bin Ladena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙