FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKE SAVEZNE VLASTI RASPISALE NAGRADU ZA RAZMILOVIĆA

ZAGREB/NEW YORK, 10. rujna 2004. (Hina) - Američke savezne vlastiraspisale su nagradu za bivšeg predsjednika uprave tvrtke SymbolTechnologies Tomu Razmilovića, koji je početkom godine pobjegao uŠvedsku pred optužbama o prijevari s vrijednosnim papirima.
ZAGREB/NEW YORK, 10. rujna 2004. (Hina) - Američke savezne vlasti raspisale su nagradu za bivšeg predsjednika uprave tvrtke Symbol Technologies Tomu Razmilovića, koji je početkom godine pobjegao u Švedsku pred optužbama o prijevari s vrijednosnim papirima.

Američka vlada nudi 100 tisuća dolara za informacije koje bi dovele do njegova uhićenja i osude.

Razmilović (62) se našao na popisu "najtraženijih osoba" američke Poštanske inspekcijske službe koja je obavijest o nagradi objavila u četvrtak na svojoj internet stranici, prenio je New York Post.

Ta agencija, koja često surađuje sa saveznim državnim tužiteljem u istragama gospodarskog kriminala i udruživanja u cilju prijevare s vrijednosnim papirima, Razmiloviću pokušava ući u trag zajedno s uredom tužitelja za istočni distrikt New Yorka.

Na obavijesti o nagradi stoji da je Razmilović, "za kojega se vjeruje da je u Švedskoj", optužen po 13 točaka za prijevaru s vrijednosnim papirima i za udruživanje u cilju prijevare.

Razmilovićev odvjetnik nije želio komentirati najnovije informacije. Njegov je klijent s još sedmero bivših članova uprave optužen za zavaravanje istrage i višemilijunsku pronevjeru u svojoj dotadašnjoj tvrtki. U lipnju je proglašen bjeguncem, nakon što je njegov odvjetnik rekao kako se Razmilović neće vratiti kako bi odgovorio na optužbe.

U međuvremenu je viđen na svojoj jahti u Jadranu, a poslije je otišao u Švedsku gdje živi u izoliranom domu na obali.

Po rođenju Hrvat, koji ima švedsku putovnicu, novinarima je rekao kako je nedužan i kako ne vjeruje da će mu u SAD biti osigurano pravedno suđenje.

Iako su uhidbeni nalozi izdani u nekoliko navrata, švedske vlasti čekaju službeni zahtjev američke vlade za uhićenjem Razmilovića, a prema sporazumu dviju država, Švedska nije obvezna izručiti svojke državljane Sjedinjenim Državama.

(Hina) xdam ydgk

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙