FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: Tečaj iz Globe programa

SINJ/DICMO, 23. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji hrvatskog Zavoda zaškolstvo u Dicmu kod Sinja danas je počeo s radom trodnevniznanstveno-obrazovni tečaj iz Globe programa (globalno učenje iopažanje za dobrobit okoliša).
SINJ/DICMO, 23. rujna 2004. (Hina) - U organizaciji hrvatskog Zavoda za školstvo u Dicmu kod Sinja danas je počeo s radom trodnevni znanstveno-obrazovni tečaj iz Globe programa (globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša).

Tečaju se odazvalo 60-ak učitelja i profesora iz cijele Hrvatske, a predavači su poznati znanstvenici.

Sudionici će u iduća tri dana imati i praktični dio koji će se odvijati na nekoliko lokacija u cetinskom kraju, kao što su izvor Cetine i njezinih pritoka, rekao je voditelj Vinko Vučić, inače zamjenik državnog koordinatora za Globe program.

Globe program pokrenut je u SAD-u 1995. godine, a Hrvatska je među prvim zemljama koje su pristupile ostvarenju tog svjetskog programa. Glavni nositelj Globe programa u Hrvatskoj je Ministarstvo prosvjete i obrazovanja, a uključeno je i Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja. Inače, do danas je 116 škola u Hrvatskoj uključeno u taj program.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙