FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLITIČAR IZVRIJEĐAO PREDSJEDNIKA NOVINARSKE UDRUGE

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Branimir Glavaš, parlamentarnizastupnik vladajućeg HDZ-a, uvredljivim je riječima u srijedu napaopredsjednika HND-a Dragutina Lučića, što je strukovna udruga hrvatskihnovinara okarakterizirala "vrlo grubim napadom na cijelu profesiju".
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Branimir Glavaš, parlamentarni zastupnik vladajućeg HDZ-a, uvredljivim je riječima u srijedu napao predsjednika HND-a Dragutina Lučića, što je strukovna udruga hrvatskih novinara okarakterizirala "vrlo grubim napadom na cijelu profesiju".

"Kako Glavaševe uvrede smatramo omalovažavanjem novinara i vrlo grubim napadom na cijelu profesiju, mislimo da bi bilo poželjno da i odgovarajuća tijela HDZ-a javno zauzmu o tome stajalište", stoji u priopćenju koje je u ime HND-a potpisao potpredsjednik Zdenko Duka.

Glavaš je medijima poslao priopćenje u kojem je, među inim, reagirao na Lučićevu osudu ponašanja nekih zastupnika prema predsjedniku Programskog vijeća HRT-a Zdenku Ljevaku i glavnom ravnatelju Mirku Galiću, izrečenu u utorak na sjednici saborskog Odbora za medije. Lučić je izjavio da "oni koji su donedavna s kalašnjikovim hodali po redakcijama ne mogu biti uzor demokracije i slobode medija".

Iako predsjednik HND-a nije nikoga imenovao, dio današnjeg tiska ustvrdio je kako je očito da je aludirao na Glavaša.

U priopćenju je Glavaš ustvrdio da nikada nije s kalašnjikovim ulazio u neku medijsku kuću, dok je za Lučićevu izjavu rekao da "nije plod njegove kreativnosti već alkoholnih maligana koji se, kako se priča, nikada ne spuštaju ispod 1,5 promila".

Za Lučića je Glavaš ustvrdio i to kako je mislio da je "konobar" te da "traži medijsku pozornost kada je već nije stekao i zaslužio nekim značajnim novinarskim uratkom".

"Tim je uvredama javnosti priopćio najviše o sebi samome, o tome kakav je on političar, kakav demokrat i kakav čovjek. Glavaš je pokazao i što misli o HND-u, hrvatskim novinarima i ulozi medija u hrvatskom društvu", kaže se u priopćenju HND-a.

HND je za Glavaša rekao da je svojim istupom pokazao kako je "političar iz drugog vremena u kojem su se katkad doista i kalašnjikovima sređivale stvari u medijskim redakcijama i da mu se danas u izmijenjenim okolnostima teško snaći". Udruga kaže da o takvom preuzimanju redakcija postoje brojni svjedoci.

U izjavi za Hinu Lučić je ustvrdio da je potpuno neprihvatljiv način na koji je Glavaš govorio o njemu, kao i činjenica da pritom nije ponudio niti jedan argument.

I on je Glavaševo priopćenje ocijenio kao ponovni napad na medije, potpuno neprimjeren osobi iz javnog života.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙