FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JORDANSKI PREMIJER DOPUTOVAO U POSJET HRVATSKOJ

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Jordanski premijer Faisal al-Fayezdoputovao je u srijedu u višednevni posjet Hrvatskoj, tijekom kojegaće s visokim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o daljnjem razvojuodnosa između Hrvatske i Jordana.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Jordanski premijer Faisal al-Fayez doputovao je u srijedu u višednevni posjet Hrvatskoj, tijekom kojega će s visokim hrvatskim dužnosnicima razgovarati o daljnjem razvoju odnosa između Hrvatske i Jordana.

Jordanski premijer Faisal al-Fayez, u čijem je izaslanstvu uz ministre u vladi i veliki broj gospodarstvenika, službeni će dio svog boravka u Hrvatskoj započeti u četvrtak ujutro razgovorima sa svojim domaćinom, hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom.

U središtu razgovora Sanadera i al-Fayeza bit će, kako se najavljuje, daljnji razvoj odnosa između Hrvatske i Jordana posebice na području trgovine i gospodarstva.

Dvojica premijera će nakon razgovora dati izjave, a resorni ministri potpisat će Ugovor o znanstvenoj i tehničkoj suradnji između Zagreba i Amana.

Al-Fayeza će u četvrtak primiti i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, a tijekom poslijepodneva dvojica će se premijera u Hrvatskoj gospodarskoj komori obratiti hrvatskim i jordanskim gospodarstvenicima, te biti nazočni na predstavljanju gospodarskih potencijala dviju zemalja, te osnivanju Hrvatsko-jordanskog poslovnog savjeta.

Jordanskog će premijera u petak, posljednjeg dana njegova boravka u Hrvatskoj, na Hvaru primiti hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Hrvatska i Jordan u posljednjih su godinu dana intenzivirali svoje odnose. Mesić je u ožujku, u pratnji hrvatskih gospodarstvenika, posjetio Jordan, a u Hrvatskoj je u svibnju boravio jordanski kralj Abdulah II.

Jordanski kralj je tijekom boravka u Zagrebu razgovarao i sa Sanaderom koji je tada najavio da će ove jeseni zajedno s ministrima vanjskih poslova i gospodarstva, kao i s hrvatskim gospodarstvenicima posjetiti Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙