FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA SRIJEDU, 8. RUJNA

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iinformacije za srijedu, 8. rujna.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za srijedu, 8. rujna.

ZAGREB - Farmaceutska kompanija Pliva na susretu s novinarima predstavit će polugodišnje rezultate Pliva Grupe (8,45 sati, Pliva, Av. Vukovar 49).

SPLIT - U splitskom brodogradilištu Brodosplit bit će potpisani ugovori za gradnju četiri najmodernija Panamax tankera, nosivosti po 75 tisuća tona između tog splitskog brodogradilišta i grčkog brodovlasnika Spyrosa Karnessisa. Ukupna cijena brodova je 168 milijuna američkih dolara. Svečanom činu potpisivanja, kako je najavljeno, bit će nazočan ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (9,30 sati, Brodosplit-Brodogradilišta).

Tijekom boravka u Splitu, ministar Vukelić posjetit će Poduzetničku zonu Podi – Dugopolje, nakon čega su predviđene izjave za medije (15,30 sati).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) najavit će na konferenciji za novinare 80. Jesenski međunarodni Zagrebački velesajam (JMZV), koji će se održati od 14. do 19. rujna. JMZV ove godine čine tematske cjeline Energetika, Zaštita okoliša i komunalna oprema, Promet i logistika, Graditeljstvo-sanitarije-elektroindustrija, Strojarska i metalna industrija, Prehrana i poljoprivreda, Eko-etno-Hrvatska, Hotelska i ugostiteljska oprema, Modernpak, Tekstil-koža-obuća, Široka potrošnja te Izložba inovacija - ARCA.

Zemlja partner ovogodišnjeg JMZV-a je Ruska Federacija, a tom će prilikom ZV obilježiti i 95-tu godišnjicu modernog sajmovanja. Među ostalim, na ZV-u će biti održan poslovi susret hrvatskih i ruskih gospodarstvenika, akcija Hrvatske gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", a do sada je prijavljeno i održavanje oko 25 stručno-pratećih aktivnosti na kojima se očekuje više od dvije tisuće sudionica. Tradicionalno, drugog dana sajma održat će se i Hrvatski gospodarski forum, odnosno razgovor predstavnika hrvatske Vlade s gospodarstvenicima (11 sati, Klub izlagača, ZV, Av. Dubrovnik 14).

CELJE - U Celju će biti otvoren 37. Međunarodni obrtnički sajam (MOS), na kojem će do 15. rujna, u organizaciji i pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK) nastupiti i 23 hrvatska obrtnika i poduzetnika. To je deveti nastup hrvatskih obrtnika na sajmu u Celju.

Nastup obrtnika, članova Komore, HOK sufinancira s 50 posto iznosa troškova izlaganja, a ovogodišnja skupna izložba hrvatskih obrtnika i poduzetnika bit će na površini od 80 četvornih metara. Ovogodišnji MOS okupio je više od 1.700 izlagača iz 34 zemlje.

ZAGREB - U organizaciji hrvatskog predstavništva Austrijskog promidžbenog ureda za turizam održat će se tradicionalni poslovni susreti, na kojem će tridesetak austrijskih turističkih tvrtki svojim hrvatskim partnerima predstaviti novosti iz ovogodišnje austrijske turističke ponude (10 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) u prvih su osam mjeseci od cestarina i objekata s naplatom uprihodile 622,5 milijuna kuna s PDV-om ili 42,64 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je naplaćeno 436,42 milijuna kuna.

U prvih osam mjeseci na cestama u HAC-voj nadležnosti zabilježeno je oko 21,51 milijuna naplata cestarine ili 20,98 posto više. Najviše je cestarine u prvih osam mjeseci ove godine naplaćeno na autocesti Zagreb-Lipovac.

ZAGREB - Tri hrvatske stambene štedionice krajem srpnja ove godine imale su sklopljenih ukupno više od pola milijuna ugovora o stambenoj štednji, čija ukupna vrijednost prelazi 3,89 milijardi eura. Ukupna vrijednost kredita, kojih je do sada odobreno gotovo 9 tisuća, iznosi 47,4 milijuna eura.

U pregledu tržišta stambene štednje u srpnju ove godine, koji donosi časopis Banka, obuhvaćene su Prva stambena štedionica, Raiffeisen stambena štedionica i Wuestenrot stambena štedionica (podaci o poslovanju PBZ stambene štedionice nisu bili dostupni), koje su do kraja srpnja prikupile štednih depozita u iznosu od gotovo 3,5 milijardi eura.

NOVA GRADIŠKA - Novogradiška tvornica alata Tang prvo je ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 2,45 milijuna kuna, što je dvostruko manje nego u istom razdoblju prošle godine, kada je gubitak iznosio 5,4 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze.

Ukupni prihodi Tanga u prvih su šest ovogodišnjih mjeseci iznosili 9,71 milijuna kuna, što je 28,33 posto manje nego lani, a za 35,84 posto smanjeni su i ukupni rashodi, na 12,16 milijuna kuna.

Urednik: Darko Buković

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙