FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

COLIN POWELL: NEMA PLANA ZA NAPAD NA IRAN

NEW YORK, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik ColinPowell izjavio je u srijedu da ne postoji nikakav plan napada na Iran,kojeg Sjedinjene Države optužuju da pokušava proizvesti atomsko oružjepod krinkom civilnog programa.
NEW YORK, 22. rujna 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell izjavio je u srijedu da ne postoji nikakav plan napada na Iran, kojeg Sjedinjene Države optužuju da pokušava proizvesti atomsko oružje pod krinkom civilnog programa.

"Nije mi poznat nikakav plan napada Irana", izjavio je šef američke diplomacije u sklopu Opće skupštine UN-a u New Yorku.

"Mi poduzimamo diplomatske i političke napore za zaustavljanje iranskog napredovanja prema nuklearnom oružju. Ne govorimo o napadima, ali sve opcije ostaju otvorene", izjavio je Powell.

On je naglasio da američki napori ulaze u kontekst rezolucije Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), prihvaćene u subotu, koja traži Iran da razjasni svoje aktivnosti do 25. studenoga i odmah prekine aktivnosti obogaćivanja urana.

Ako se Iran ne pokori tim zahtjevima do tada, "mislim da ćemo taj problem iznijeti pred Vijeće sigurnosti" Ujedinjenih naroda radi sankcija, izjavio je.

(Hina) xtm ysb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙