FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER DOPUTOVAO U NEW YORK NA OPĆU SKUPŠTINU UN-A

NEW YORK NA OPĆU SKUPŠTINU UN-ANEW YORK,21. rujna(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je uponedjeljak u New York gdje će sudjelovati u općoj raspravi nagodišnjem zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.
NEW YORK,21. rujna(Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u ponedjeljak u New York gdje će sudjelovati u općoj raspravi na godišnjem zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Opća rasprava Opće skupštine UN-a započinje u utorak, a očekuje se da će na njoj najmanje 89 šefova država i vlada posebnu pozornost posvetiti borbi protiv međunarodnog terorizma, stanju u Iraku, reformi UN-a te provedbi Milenijskih razvojnih ciljeva UN-a.

Sanader će pred Općom skupštinom govoriti u srijedu, a u utorak će čuti govore koje će pred tim tijelom UN-a održati glavni tajnik UN-a Kofi Annan i američki predsjednik George W. Bush.

Premijer Sanader u ponedjeljak navečer u New Yorku sudjeluje na večeri koju priređuje židovska udruga Appeal of Conscience Foundation koja se bori za vjerske slobode i ljudska prava u svijetu. Hrvatski premijer je jedan od počasnih gostiju te udruge koja susret priređuje u čast švedskog premijera Goerana Pessona, a pozvan je i Annan.

Na rubu zasjedanja Opće skupštine Sanader će u utorak i srijedu imati bilateralne susrete s predsjednikom Gambije, Alhaji Yahya Jammehom, predstavnicima židovskih udruga, kanadskim premijerom Paulom Martinom, albanskim premijerom Fatosom Nanom, predsjednikom Švicarske konfederacije Josephom Deissom i portugalskim premijerom Pedrom Miguelom de Santana Lopesom.

U hrvatskom izaslanstvu je i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji će također na marginama zasjedanja također imati niz bilateralnih susreta. Među ostalim, ministar Žužul u ponedjeljak je pozvan na prijem koji priređuje njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer, a u utorak se sastaje s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vukom Draškovićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙