FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELO PLENARNO ZASJEDANJE KINESKE KOMUNISTIČKE PARTIJE

PEKING, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Kineska Komunistička partijau četvrtak je u Pekingu započela svoje četverodnevno zasjedanje nakojem će se iza zatvorenih vrata odlučivati hoće li se nekadašnjikineski predsjednik Jiang Zemin povući i smjesta vrhovnogzapovjednika kineske vojske.
PEKING, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Kineska Komunistička partija u četvrtak je u Pekingu započela svoje četverodnevno zasjedanje na kojem će se iza zatvorenih vrata odlučivati hoće li se nekadašnji kineski predsjednik Jiang Zemin povući i smjesta vrhovnog zapovjednika kineske vojske.

Prema nepotvrđenim informacijama, Jiang (78) će položaj vrhovnog zapovjednika kineske vojske predati svom nasljedniku Hu Jintaou (61).

Hu je zamijenio Jianga na čelu komunističke partije Kine 2002. godine, a godinu dana kasnije i na mjestu kineskog predsjednika.

Rezultati plenuma vjerojatno neće biti poznati sve do nedjelje, čime će se održati desetljećima stara tajnovitost kineske Komunističke partije u vezi promjena na njezinom vrhu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙