FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Animirani film Sub Rosa na festivalu mediteranskog filma

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Animirani film "Sub Rosa", autoraKatje i Nikole Šimunić, ušao je u selekciju 26. Međunarodnogafestivala mediteranskog filma, koji se održava od 24. do 31. listopadau francuskom Montpellieru.
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Animirani film "Sub Rosa", autora Katje i Nikole Šimunić, ušao je u selekciju 26. Međunarodnoga festivala mediteranskog filma, koji se održava od 24. do 31. listopada u francuskom Montpellieru.

"Sub Rosi" to je deveti izbor u selekciju na međunarodnim festivalima, dva je puta bila prikazana u posebnim programima, a 31. srpnja dobila je nagradu za najbolji animirani film na festivalu "Salento Finibus Terrae" u Italiji.

"Sub Rosa" temelji se na ulomku iz Gudačkog kvarteta u C-duru, op. 58, hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885.-1923.).

Film iscrtava asocijacije na njezino stvaranje i utjelotvoruje pokret u animiranim sekvencama suvremenog plesa četiri plesačice koje (re)materijaliziraju glazbu te pokušava odgonetnuti ono što je u glazbi skriveno, ispod ruže.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙