FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska premijera Sedlarova "Jeruzalemskog sindroma" na 61. Venecijanskom filmskom festivalu

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Svjetska premijera filma "Jeruzalemskisindrom" Jakova i Dominika Sedlara održat će se 6. rujna naVenecijanskom filmskom festivalu.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Svjetska premijera filma "Jeruzalemski sindrom" Jakova i Dominika Sedlara održat će se 6. rujna na Venecijanskom filmskom festivalu.

Tema je filma (86 minuta) odnos umjetnika prema današnjem svijetu i svijeta prema umjetniku. Film je sniman dvije i pol godine u Jeruzalemu, Parizu, Tel Avivu, Zagrebu, New Yorku, Los Angelesu te u "kampu samoubojica" u Gazi.

Hrvatska premijera "Jeruzalemskoga sindroma" održat će se, kako je najavio Jakov Sedlar, idući tjedan u Zagrebu.

Bilo je predviđeno da se film prikaže na Pulskom festivalu, no, kako kaže redatelj, izostao je s toga festivala jer nije bio na 35-milimetarskoj vrpci.

"Ta pravila koja su donesena prije 50 godina, kad nije bilo videa, morat će se mijenjati, jer se danas u svijetu gleda kvaliteta filma, a ne format", izjavio je Sedlar.

U filmu "Jeruzalemski sindrom" glume američki, hrvatski i engleski glumci Macaulay Culkin, Martin Sheen, Božidar Alić, Charlotte Rampling i Mili Avital.

Filmski festival u Veneciji otvoren je u srijedu filmom Stevena Spielberga "Terminal". Službeni program počinje danas prikazivanjem prvog filma u konkurenciji za Zlatnog lava - "Delivery", grčkoga redatelja Nikosa Panayotopoulosa. Do kraja festivala, 11. rujna, prikazat će se 21 film.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙