FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RETROSPEKTIVA POLITIČKI NEKOREKTNIH FILMOVA U SAN SEBASTIANU

MADRID, 31. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni filmski festival uSan Sebastianu prikazat će ove godine retrospektivu "političkinekorektnih" filmova, od Bunuelova "Zlatnog doba" do animiranog filmaSouthpark, objavili su u utorak organizatori.
MADRID, 31. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Međunarodni filmski festival u San Sebastianu prikazat će ove godine retrospektivu "politički nekorektnih" filmova, od Bunuelova "Zlatnog doba" do animiranog filma Southpark, objavili su u utorak organizatori.

Festival je pod temu "Incorrect@s" svrstao niz filmova koji otvoreno kritiziraju nepravde i arbitrarnosti našeg društva, ismijavajući se njegovim mitovima i tabuima, navodi se u priopćenju organizatora festivala koji se u Baskiji održava od 17. do 25. rujna.

Selekcija od 34 filma obuhvaća djela braće Marx "koji su se iz politike ismijavali već prije 70 godina", Luisa Bunuela koji je "napadao buržoaska moralna načela", Mae West, Rogera Moorea, Petera Jacksona, Jeana Pierrea Sinapija, Claudea Chabrola, kao i nezaboravne Monthy Pythonovce te Southpark, priopćili su organizatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙