FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš: ne kadroviram u MORH-u; Lučićeve izjave nebulozne

ZAGREB,22. rujna(Hina) - HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš odbacio jedanas napise u tjedniku "Globus" u "kojem mu se bez ikakvog dokaza iosnove pripisuje navodno kadroviranje u Ministarstvu obrane", ajučerašnju izjavu predsjednika HND-a Dragutina Lučiča "o nekakvimkalašnjikovima i medijskim slobodama" nazvao je nebuloznom.
ZAGREB,22. rujna(Hina) - HDZ-ov zastupnik Branimir Glavaš odbacio je danas napise u tjedniku "Globus" u "kojem mu se bez ikakvog dokaza i osnove pripisuje navodno kadroviranje u Ministarstvu obrane", a jučerašnju izjavu predsjednika HND-a Dragutina Lučiča "o nekakvim kalašnjikovima i medijskim slobodama" nazvao je nebuloznom.

Lučić je kao vanjski član na jučerašnjoj sjednici saborskog Odbora za medije u raspravi o Izvješću o radu HRT-a osudio ponašanje nekih zastupnika prema predsjedniku Programskog vijeća HRT-a Zdenku Ljevaku i glavnom ravnatelju HRT-a Mirku Galiću kazavši: "Oni ljudi koji su donedavno kalašnjikovim hodali po redakcijama ne mogu biti uzor demokracije i slobode medija".

Lučić nije naveo na koga misli, ali u današnjem tisku piše kako je očito aludirao na Glavaša.

"..Nikada nisam s kalašnjikovima ulazio ni u jednu medijsku kuću. To je najobičnija laž koja sto puta ponovljena postaje istina", uz ostalo ističe Glavaš u priopćenju.

Osvrčući se na Lučićev istup Glavaš tvrdi da "Lučić, unatoč dugogodišnjem radu, nema osobitih novinarskih uradaka, te da sada traži medijsku pozornost kada je već nije stekao i zaslužio nekim značajnim novinarskim uratkom".

"Moram priznati da do danas nisam ni znao da je Lučić novinar. Mislio sam da je konobar. Nažalost, ni njegov jučerašnji istup pred Odborom za medije Hrvatskog sabora nije plod njegove kreativnosti već alkoholnih maligana, koji se, kako se priča, nikada ne spuštaju ispod 1,5 promila", navodi Glavaš u priopćenju.

Na prošlotjednoj sjednici Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Ljevak je izjavio "da je kod odabira kadrova na HRT-u bilo dosta intervencija, ali da neće reći tko je vršio pritisak", na što mu je Glavaš rekao kako je to "nedopustivo, da bi zbog toga trebao podnijeti ostavku ili da bi se moglo pokrenuti pitanje njegove smjene".

Glavaš odbacuje i "senzacionalističi 'novinarski' članak tjednika Globus", u kojem mu se kako navodi "bez ikakvog dokaza i osnove pripisuje navodno kadroviranje unutar MORH-a te vođenje nekakvog rata za Glavni stožer".

"Tragično je za hrvatsku slobodu medija da jedan tjednik, koji sebe smatra ozbiljnim, objavi tekst u kojem se na najprizemniji način saborskog zastupnika pokušava uvući u unutarnje odnose Ministarstva s kojim nemam nikakve veze", tvrdi Glavaš.

Ističe da je ministar obrane Berislav Rončević potpuno samostalan u svom radu, da provodi jedinstvenu politiku Vlade i HDZ-a, da o "kadrovskim križaljkama" unutar Glavnog stožera osobno ništa ne zna niti ga to zanima, jer je to, kaže, ustavna ovlast predsjednika države i Vlade.

"Stoga, još jednom poručujem onima koji me pokušavaju uvući u unutarnje 'generalske igre' da u tome neće uspjeti, jer je uspješnom obranom grada Osijeka od srpske agresije u Domovinskog ratu za mene životna priča o vojsci i Ministarstvu obrane bespovratno završena", navodi u priopćenju branimir Glavaš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙