FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA LANSIRA SOJUZ 11. LISTOPADA

MOSKVA, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će tročlanu posadu naMeđunarodnu svemirsku postaju (ISS) poslati 11. listopada, dva danakasnije nego što je bilo planirano, zbog problema sa sustavom zapristajanje, javio je u srijedu Itar-Tass.
MOSKVA, 22. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Rusija će tročlanu posadu na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) poslati 11. listopada, dva dana kasnije nego što je bilo planirano, zbog problema sa sustavom za pristajanje, javio je u srijedu Itar-Tass.

Letjelicom Sojuz s kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu na ISS će krenuti posada koja će zamijeniti ruskog kozmonauta Genadija Padalku i NASA-ina astronauta Michaela Finckea, koji na postaji žive od travnja.

Idućih šest mjeseci na postaji će živjeti Rus Salizhan Šaripov i NASA-in astronaut Leroy Chiao. S njima će u svemir otputovati i Jurij Šargin koji će u orbiti provesti deset dana i na Zemlju se vratiti sa starom posadom ISS-a.

Ruske letjelice jedina su veza s Međunarodnom svemirskom postajom od veljače 2003. kada je NASA prizemljila svoju flotu space-shuttleova nakon nesreće letjelice u kojoj je poginulo sedmero astronauta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙