FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U JORDANU PRVI RUSKI SVEMIRSKI PROJEKT NA BLISKOM ISTOKU

AMMAN, 15. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Rusija će utemeljiti svoj prvitrajni svemirski projekt na Bliskom istoku u Jordanu, objavio je danasjordanski dnevni list Jordan Times.
AMMAN, 15. rujna 2004. (Hina/Dpa) - Rusija će utemeljiti svoj prvi trajni svemirski projekt na Bliskom istoku u Jordanu, objavio je danas jordanski dnevni list Jordan Times.

Taj višefazni projekt trebao bi biti pokrenut ovoga tjedna, a u potpunosti će ga financirati Rusi putem Centra za treniranje astronauta Gagarin (GCTC) i ostalih institucija vezanih za svemirske aktivnosti.

"Projekt će staviti Jordan na mapu svemirskog turizma, privlačeći milijune posjetitelja godišnje te osigurati mogućnosti za zapošljavanje za stotine Jordanaca", piše Jordan Times, citirajući ruskog predstavnika zaduženog za taj projekt u Jordanu, Issu Mutalika.

Kao dio toga projekta, bit će izabran i jedan jordanski pilot za astronautski trening u Rusiji. Do danas su samo dva arapska astronauta bila u svemiru, saudijski princ Bandar Bin Salman i Mohammad Fares iz Sirije.

U početku se planiralo projekt realizirati u Dubaiju, no posjeta kralja Abdullaha Rusiji i investicijsko okruženje koje nudi Jordan bili su presudni da se projekt realizira u toj zemlji, rekao je Mutalika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙