FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: poglavarstvo o gradskim prostorima

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danasje donijelo izmjenu zaključka o kriterijima za davanje gradskihprostora i stanova na privremeno i povremeno korištenje udrugama ipolitičkim strankama kojom su utvrđene naknade za privremenokorištenje prostora po zonama i naknade za povremeno korištenjegradskih prostora.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je donijelo izmjenu zaključka o kriterijima za davanje gradskih prostora i stanova na privremeno i povremeno korištenje udrugama i političkim strankama kojom su utvrđene naknade za privremeno korištenje prostora po zonama i naknade za povremeno korištenje gradskih prostora.

"Time se prvi put regulira način dodjele više od 30.000 četvornih metara prostora bivših mjesnih zajednica", rekao je Željko Uhlir, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje imovinom na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Pritom je napomenuo da su gotovo svi ti gradski prostori popunjeni i da ih polovicu koriste u profitabilne svrhe primjerice buffeti, restorani, kabelske televizije i slično, dok se preostalim dijelom koriste udruge, klubovi ili pak građani za druženje. Pritom su se, kaže, svi računi za struju, vodu i ostalo, pa i za čistačice i čuvarsku službu ispostavljali Gradu odnosno tehničkoj službi koja ih je zaprimala, pa je, kako je dodao, današnja odluka usmjerena pokrivanju troškova energenata i održavanja objekata.

Uhlir je napomenuo da nitko nije imao pravo bez današnjeg zaključka izdavati gradske prostore i rekao da je sad došlo vrijeme da se ti odnosi reguliraju kako bi Ured za upravljanje imovinom uz suglasnost Službe za mjesnu samoupravu mogao davati te prostore na povremeno korištenje ili da tvrtke koje ih koriste idu na javni natječaj i prijeđu na privremeno korištenje prostora.

Uhlir je iznio i podatak da polovicu gradske imovine njegov Ured za upravljanje imovinom još uvijek ne kontrolira i da 60 predmeta iz tog Ureda nikad nije došlo na dnevni red sjednice Poglavarstva.

Za Gradsku skupštinu pripremljen je prijedlog izmjene odluke o komunalnom doprinosu kojom bi se, kako je naveo pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić, uz ostalo, graditelje stambenih i stambeno-poslovnih građevina potaklo na gradnju garaža oslobađanjem plaćanja komunalnog doprinosa na to.

Gradsko je poglavarstvo danas donijelo zaključak o raspisivanju natječaja za dodjelu 150 Stipendija Grada Zagreba od 900 kuna mjesečno za učenike prvih razreda srednjih strukovnih škola za deficitarna zanimanja među kojima će se najviše stipendija dodijeliti za školovanje zidara, elektroinstalatera, stolara i tesara.

Predloženo je i da Osnovna škola Susedgrad promijeni ime u Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića, s čime se složio i sam Tadijanović, a konačna odluka o tome bit će na jednoj od narednih skupštinskih sjednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙