FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRVI HRVATSKI BOTANIČKI SIMPOZIJ 30. rujna do 2. listopada

ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Prvi Hrvatski botanički simpozij smeđunarodnim sudjelovanjem održat će se u Zagreb od 30. rujna do 2.listopada, priopćeno je iz Hrvatskog botaničkog društva (HBoD).
ZAGREB, 22. rujna 2004. (Hina) - Prvi Hrvatski botanički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u Zagreb od 30. rujna do 2. listopada, priopćeno je iz Hrvatskog botaničkog društva (HBoD).

Dolazak je potvrdilo više od 120 sudionika među kojima gotovo polovica iz europskih zemalja, rekla predsjednica Organizacijskog odbora skupa Božena Mitić.

Botanički smo izuzetno zanimljiva zemlja i to je vjerojatno jedan od razloga velikog odaziva botaničara, rekla je, dodavši kako je Hrvatska po bogatstvu i raznolikosti flore među vodećima u Europi.

Svrha je simpozija promicanje suradnje i razmjena znanstvenih i stručnih informacija između botaničara Hrvatske i europskih zemalja, zatim ojačati položaj botaničara u Hrvatskoj čija je struka javno uvelike zamrla zbog jaza između generacija.

Glavna je tema simpozija flora i vegetacija Hrvatske i susjednih područja.

HBoD utemeljen je prije dvije godine i to je njegov prvi skup. Društvo je pokrenulo stručno-popularnu biblioteku čija su prva dva sveska u radu, a provodi i prve sustavne terenske popise hrvatske flore u odabranim, po raznovrsnosti bilja najbogatijim područjima u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙