FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 19. rujna

ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zanedjelju, 19. rujna.
ZAGREB, 19. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za nedjelju, 19. rujna.

ZAGREB - Zatvaranje 80. jesenskog međunarodnog zagrebačkog velesajma (JMVZ). Ocjenu ovogodišnjeg jesenskog velesajma dat će generalni direktor Zagrebačkog velesajma Davorin Spevec na konferenciji za novinare (Zagrebački velesajam, Klub izlagača u 12 sati). Na ovogodišnjoj priredbi tijekom šest dana sajamskih događanja, svoje proizvode i usluge predstavilo je 1.750 izlagača iz 40 zemalja, a zemlja partner bila je Ruska Federacija. Održano je više stručnih skupova, tradicionalni Hrvatski gospodarski forum - poslovni razgovor gospodarstvenika s premijerom i članovima Vlade, akcija Hrvatska gospodarske komore (HGK) "Kupujmo hrvatsko", izložba inovacija ARCA, te izložba Eko-Etno Hrvatska.

VINKOVCI - Središnja priredba 39. vinkovačkih jeseni - svečani mimohod sudionika i revija konjskih zaprega. Ulicama Vinkovaca proći će oko 3.000 sudionika, članova 69 kulturno-umjetničkih društava iz Hrvatske, te Bosne i Hercegovine i Vojvodine (početak u 10 sati). Svečanost zatvaranja održat će se u 21,00 sat na Trgu Vinkovačkih jeseni.

KARLOVAC/HRNETIĆ - Posveta nove crkve Hrvatskih mučenika i pastoralnog centra u Karlovcu - Hrnetiću. Crkvu će posvetiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić (u 10,30 sati).

ĐAKOVO - Mladu misu slavi Ivan Filipović iz Đakova, prvi izliječeni ovisnik u Hrvatskoj koji je zaređen za svećenika. Tridesetšestogodišnji Filipović od ovisnosti o drogi liječio se u Terapijskoj zajednici "Cenaccolo" u Italiji gdje je, nakon izlječenja, upisao i završio studij teologije, a za svećenika je zaređen u Saluzzu, u Italiji, u srpnju ove godine. Nakon mladomisničkog slavlja Ivan Filipović vraća se u Zajednicu "Cenaccolo" kao duhovnik za njene štićenike (u 10,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne/poslijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne/navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙