FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PALESTINAC NAMJERAVAO IZVRŠITI BOMBAŠKI NAPAD NA STADIONU

JERUZALEM, 21. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Palestinskibombaš-samoubojica uhićen na nadzornoj točci kod Gaze prije tri tjednas eksplozivom ušivenim u donje rublje u utorak je izjavio kako jenamjeravao izvesti bombaški napad na nogometni stadion u Jaffi.
JERUZALEM, 21. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Palestinski bombaš-samoubojica uhićen na nadzornoj točci kod Gaze prije tri tjedna s eksplozivom ušivenim u donje rublje u utorak je izjavio kako je namjeravao izvesti bombaški napad na nogometni stadion u Jaffi.

Uhićeni bombaš- samoubojica Mohammed al-Ghazi, izraelskoj televiziji Channel One je izjavio: "Pristao sam izvesti napad na stadionu Bloomfield u Jaffi. Volim nogomet i običavao sam ići na Bloomfield svaki put kada je igrao Maccabi iz Haife". Ghazi je izjavio da je do palestinskog ustanka prije četiri godine radio u Jaffi te da ga je unovačila skupina Hamas.

Ghazi se od 31. kolovoza, kada su ga izraelski vojnici uhitili na graničnom prijelazu između Gaze i Izraela nalazi u pritvoru. U trenutku uhićenja Ghazi je nosio novi oblik pojasa punjenog eksplozivom - donje rublje s ušivenim eksplozivom.

Na dan Ghazijevog uhićenja, međutim, nije bila zakazana niti jedna utakmica izraelske nogometne lige na stadionu Bloomfiled, a održavanje prve slijedeće utakmica bilo je predviđeno deset dana kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙